OM OSS

Skårekyrkan

Skårekyrkan ligger i centrala Skåre, strax utanför Karlstad och tillhör Equmeniakyrkan. Skårekyrkan vill vara en kyrka för människor i alla åldrar och livssituationer genom hela livet. Det kan innebära samtal om tro och tvivel. I livtes glädje och i livtes sorg, Från barnvälsignelse och dop, till konfirmation, vigslar och begravningar.

Gudstjänsten är ett viktigt möte med Gud och varandra och sker på söndagarna klockan 11, då firar vi gudstjänst tillsammans. Vi har även många andra grupper som möts i vår kyrka. Vi har till exempel valt att satsa extra mycket på mötesplatser för barn och ungdomar. Här finns allt från scouter och ungdomskvällar till körer och söndagsskola. Läs mer om vårt ungdomsarbete under rubriken barn och ungdom.
Det händer mycket annat i kyrkan också. Ett sätt att lära känna varandra, samtala om tro och tvivel och dela livet med varandra är att mötas i en mindre grupp. Vi kallar en sådan grupp för "Livsnära smågrupp". Dert finns flera grupper som träffas i hemmen, i kyrkan eller ute. De träffas på lite olika dagar och med olika frekvens. Ta gärna kontakt med pastor Anna Bengtsson anna.bengtsson@skarekyrkan.se så hjälper jag dig gärna att komma med i en "Livsnära smågrupp"

Kolla också in vår kalender för mer information.

Välkommen till Skårekyrkan!