FÖR VEM?
Konfirmation är en jättebra möjlighet att lära känna nya vänner och ta tid att fundera kring frågor om tro. Du behöver inte ha varit med i Skårekyrkans ungdomsarbete för att konfirmeras här, det är heller inte ett krav att vara döpt. Alla är välkomna oavsett om man tycker sig ha en tro eller inte. Konfirmationsläsningen innebär att vi tillsammans funderar kring kristen tro och vad den kan betyda.

NÄR?
Första träffen är onsdag 27 september kl. 19.00 i Skårekyrkan tillsammans med målsman.
Läsdag är onsdag med drop-in i anslutning till skolan, från kl.15. Det serveras smörgås och sedan börjar vi kl.16 och håller på till kl.17.30. Start 11 oktober.

UNDERVISNINGEN
Hålls i huvudsak i Skårekyrkans lokaler och leds av pastorerna Anna Bengtsson och Martin Karlsson.

LÄGER
En av de roligaste delarna av konfirmationen är att åka på läger! I konfirmationen ingår ett läger den 9/5 - 13/5 2018. Då åker vi tillsammans med konfirmander från andra kyrkor i närheten. Vi har även två helger med övernattning under året. Höstens hajk är den 17-18/11 2017.

AVSLUTNINGSHÖGTIDEN
Söndagen den 3 juni 2018 blir det konfirmationshögtid i Skårekyrkan. Som minne av konfirmationen överlämnas en bibel samt ett intyg om genomgången undervisning och ett gruppfoto.

EKONOMI
Konfirmationsundervisningen är gratis men vi behöver ta ut ett självkostnadspris för lägren. I detta pris ingår även allt material, bibel och ett konfafoto. Kostnad för detta är 1300 kr. I det ingår medlemskap i vår ungdomsförening Equmenia Skårekyrkan under läsåret vilket ger försäkring vid våra aktiviteter.

TILL DIG SOM ÄR FÖRÄLDER
Att få ha just din tonåring i vår konfirmationsgrupp ser vi i Skårekyrkan som ett stort förtroende. För att konfirmationen skall bli så bra och meningsfull som möjligt ser vi gärna att ni som föräldrar är involverade. Genom detta vill vi skapa insyn, öppenhet och möjlighet till dialog. Det är fyra obligatoriska samlingar som är inplanerade för detta. Vi vill att ni tillsammans med era tonåringar kommer på:
-Uppstart den 27 september -Föräldramöte den 15 november -Avslutningsfest den 1 juni 2018 -Konfirmationshögtid den 3 juni 2018

HUR ANMÄLER JAG MIG?
Maila din anmälan till anna.bengtsson@skarekyrkan.se

Ange konfirmandens personnr, namn, adress och mobilnummer, information för kontakt med målsman samt eventuella allergier.

KONTAKTINFO
Du kan kontakta Anna Bengtsson 0739 12 00 26 eller maila: anna.bengtsson@skarekyrkan.se
Ta gärna kontakt om du har frågor eller behöver ytterligare information.

Glöm inte... Sista anmälningsdag 13 sept
Första träffen 27 sept

Sagt av konfirmander om att konfirmerats sig i Skårekyrkan.

Lärorikt & Jätteroligt läger , Man har roligt varje gång
Mycket praktiska uppgifter ,
Grymma ledare,

Träffa många nya kompisar,Samtal om livet, inte bara om Gud ,